Vochtproblemen duurzaam aanpakken

Veel gevels zijn tegenwoordig aangetast door de tijd. Door vocht komt de verf los van de gevels omdat het teveel aan omgevingsvocht niet door verluchting afgevoerd kan worden. Tot nu toe bestond de enige optie erin regelmatig opnieuw te verven om het decoratieve aspect van de gevel te renoveren, zonder dat het vochtprobleem opgelost werd of de thermische isolatie van het gebouw verbeterd werd.

 

De met spuitkurk beklede gebouwen krijgen een bijzonder kleur en uitzicht, bovendien worden de thermische gebreken gecorrigeerd.
Hierdoor wordt de binnenkant van het gebouw een gezondere omgeving dankzij het wegwerken van thermische bruggen die interne condensatie veroorzaken en aanleiding geven tot de vorming van schimmel, salpeter enz. die erg schadelijk zijn voor een gebouw en zijn bewoners. Door schaarse of slechte isolatie wordt er in veel gebouwen te veel verwarmd, wat gevolgen heeft voor de eigenaars van de gebouwen. Renovatie met spuitkurk is een efficiënt middel om in gebouwen de ideale temperatuur te bekomen, met minder uren verwarming, gezien men, afhankelijk van de geografische zone, verschillen van 5 tot 8° C tussen de buiten- en binnentemperatuur verkrijgt.

 

Kurk zal nooit een negatieve temperatuur aannemen (ook al vriest het) en nooit opwarmen bij temperaturen van meer dan 30°C.