Veelgestelde vragen

Mijn woning is geverfd, kan hierop spuitkurk toegepast worden?

Ja, hierop kan spuitkurk toegepast worden mits de verf eerst verwijderd wordt.  Indien de verf niet verwijderd wordt zal er na verloop van tijd afbladdering van de verf onder de spuitkurk ontstaan.

Ik wil graag de prijs weten per vierkante meter.

De prijs is afhankelijk in welke staat uw gevel zich bevindt, grootte van het gebouw enz…, dit kan, geheel vrijblijvend, ter plaatse bepaald worden.

ZIjn er premies aan verbonden?

De isolatiewaarde zijn te beperkt om enkel een premie voor spuitkurk aan te vragen.  Indien men isolatieplaten plaatst en afwerkt met spuitkurk kan u wél een premie hiervoor aanvragen.

Sommige gemeentes geven nog renovatiepremies, hiervoor kan u bij de plaatselijke gemeentehuis terecht.

Meer informatie kan u ook hier terugvinden:

https://www.wonenvlaanderen.be/nieuws/de-vernieuwde-vlaamse-renovatiepremie

Hoe isolerend werkt spuitkurk als gevelbekleding?

Spuitkurk zorgt ervoor dat de binnentemperatuur niet snel verandert in de woning, dit omdat de gevel droog blijft. In de zomer blijft de warmte langs de buitenzijde bewaard waardoor het binnen niet sneller opwarmt en waardoor het langer fris blijft. In de winter zal de warmte die de gevel heeft opgeslagen door de centrale verwarming binnen, langzaam afgeven waardoor de warmte binnen langer behouden blijft.

Is er garantie op het product spuitkurk?

Ja, er is een fabrieksgarantie van 10 jaar op het geleverde product.

Is er onderhoud nodig? Zo ja, wat / hoe en hoe vaak?

Er is geen onderhoud nodig, enkel indien er opspattend vuil zou zijn tegen de gevel kan men dit met een tuinslang afspuiten.

Wie is de leverancier / fabrikant van het product? Hoe lang bestaat jullie product / deze methode?

Het product komt oorspronkelijk uit Spanje en bestaat reeds meer dan 15 jaar.

We willen spuitkurk toepassen op onze gevel maar willen graag de boord behouden. Heeft u hiervoor een oplossing?

Ja, we kunnen u hiervoor 2 oplossingen aanbieden:

  • U kan met een donkere tint spuitkurk werken die kan fungeren als boord.
  • U kan opteren voor de Stone Coating, dit zijn kleine kwartsteentjes die gespoten worden ofwel rechtstreeks op de gevelsteen of op de spuitkurk.  Op deze manier profiteert u van de isolerende eigenschappen van kurk én is de boord tevens beschermd door deze kwartsteentjes.
Kan ik later een andere kleur over de spuitkurk verven?

Ja u mag gerust over spuitkurk een andere kleur verven, enkel moet het altijd een ademend en damopen verf zijn.

Ik ben aan het twijfelen tussen spuitkurk of spouwmuurisolatie of kan dit ook samen gedaan worden?

Spouwmuurisolatie heeft een hogere isolatiewaarde en is goedkoper maar neemt niet de koudebruggen weg wat spuitkurk wel doet.

Men kan spouwmuurisolatie werken laten uitvoeren én afwerken met spuitkurk als gevelbekleding omdat dit product hiervoor uitermate geschikt is.

Onze woning heeft koudebruggen. Is dit op te lossen met spuitkurk?

Ja, spuitkurk is geschikt om koudebruggen op te lossen.

Is het mogelijk om een gemetst gebouw met kurk te bespuiten en dat je de voegen nadien niet meer ziet?

De oplossing hiervoor is om eerst te cementeren en dan af te werken met spuitkurk, anders blijft men de structuur behouden.

Kan u mij meedelen of de muren ook glad kunnen gemaakt worden in plaats van dat men de vorm van de stenen er nog onder ziet?

De muren kunnen eerst geëgaliseerd worden alvorens af te werken met spuitkurk, zo verdwijnt de ondergrond structuur en wordt het helemaal vlak.

Is een afspraak noodzakelijk als we het product alleen wensen aan te kopen?

Het product wordt enkel aan gecertificeerde installateurs verkocht en op voorwaarde dat men een opleiding heeft genoten. Enkel zo kan men de kwaliteit van het product spuitkurk garanderen.

Eerst wilden wij de voorgevel laten uitvoeren in crepi. Nu hoorden we onlangs dat dit ook kan met spuitkurk en het zou hetzelfde uitzicht hebben. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Metselen we eerst de muur op in snelbouwbrik en wordt daar dan de spuitkurk tegen geplaatst?

Het is hetzelfde principe als bij crepi, na de snelbouwbrik zal er gecementeerd worden om dan af te werken met spuitkurk.

Men kan ook opteren om geen cementwerk uit te voeren maar dan moet men rekening houden dat men de structuur blijft zien/behouden na het toepassen van spuitkurk.  Wanneer de snelbouwbrik een mooie voeg heeft dan kan het ook rechtstreeks op de brik toegepast worden.

Wij hebben een houten chalet van 20 jaar oud. Nu is mijn vraag of dat je spuitkurk kan gebruiken op hout dat reeds onder een dikke verflaag zit en meeleeft met de seizoenen?

Ons advies is om eerst de verf hierop te verwijderen en/of glad te schuren alvorens spuitkurk toe te passen.  Als het nadien zou afbladderen is de kans groot dat de spuitkurk mee afkomt.

Graag wou ik vernemen van u of het behangpapier mag blijven hangen alvorens spuitkurk toe te passen?

Wij adviseren om geen spuitkurk toe te passen op behangpapier.

Kan spuitkurk op de muur van een douche?

Ja, hiervoor hebben wij het Waterproof systeem in ons gamma, deze wordt samen met de spuitkurk toegepast.

Kan ik mijn bestelwagen laten behandelen met spuitkurk? Heeft het dan nog condensvorming?

U bestelwagen kan behandeld worden met spuitkurk.  Na het toepassen van spuitkurk is de condensvorming weg in de bestelwagen.

Ik zie dat jullie bestelwagens isoleren met spuitkurk, is dat enkel voor het geluid of ook voor de warmte? Hoelang duurt het ongeveer om een bestelwagen helemaal af te werken? Als het ook voor warmte geschikt is, hoeveel graden stopt het ongeveer af?

Spuitkurk is zowel thermisch als akoestisch isolerend, het geluid neem af in een bestelwagen met een +/-8-10 decibel en het verschil in warmte naar buiten toe bedraagt een +/-5-8°C.

Tijdspanne om spuitkurk toe te passen in een bestelwagen is +/- 3 dagen.

Wij willen graag spuitkurk op de plafonds en muren. Lukt dit op een ondergrond waar tasso op staat?

Dit is mogelijk, enkel indien de tasso zich in een goede staat bevindt.

Wij kunnen geheel vrijblijvend, langskomen om dit even uit te testen.

Moet het voegwerk in goede staat zijn en eerst vernieuwd worden of kan de spuitkurk erover gezet worden en zijn de gaten dan opgevuld?

Het voegwerk moet in goede staat zijn, dit omdat men de structuur blijft behouden van de gevel eens er spuitkurk op toegepast is.

Ons advies is om de voegen eerst bij te werken.

Wij zijn momenteel aan het renoveren. Vraag is of uw product geschikt is om te gebruiken als badkamervloer? Eventueel ook voor de wanden in de douche?

Spuitkurk is geschikt voor de wanden in de douche met het Waterproof systeem.  Voor vloeren is dit product niet geschikt.

Na enig opzoekwerk ivm opstijgend vocht ben ik hydroment tegen gekomen, een vochtregulerend stuc, kan hydroment gebruikt worden met afwerking spuitkurk?

Ja, u kan hydroment gebruiken met afwerking spuitkurk.

We zouden graag geluidsisolatie willen voorzien tegen het plafond met spuitkurk? Is dit mogelijk?

Het geluid zal gedempt worden met spuitkurk, wij adviseren hiervoor de korrel van 3 mm dikte met minstens 2 spuitlagen waardoor u een eindlaag van 6-7mm bekomt.

Kan spuitkurk op een vochtige binnenmuur gebruikt worden?

Ja, spuitkurk kan op een vochtige binnenmuur toegepast worden.  Wij adviseren vooraf eerst een bezichtiging ter plaatse om na te gaan waar het probleem zich situeert en hoe dit eerst opgelost kan worden.

Ik had graag geweten of u spuitkurk kan aanbrengen op een zanderig onderlaag van een muur wat voordien gepleisterd was.

Spuitkurk kan toegepast worden op een zanderig onderlaag mits toepassing van een extra hechtingslaag.

Om alles uit te sluiten adviseren wij eerst een bezichtiging ter plaatse.

Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden, dan kan je hieronder je vraag stellen en ontvang binnen enkele dagen een pasklare antwoord per telefoon of mail.

Velden met een asterisk (*) zijn verpicht